Ömfotad

Efter att ha trampat av sig en framsko och fått den andra avplockad inför "avelsarbetet" är nu Beppe mycket ömfotad och lite sprucken i hovarna.

Framhovarna är sedan tidigare riktigt trångskodda och hovväggen är i ett uselt skick. Hovslagaren kom med beskedet att det inte gick att slå på några nya skor. Som tur var har vi nu skaffat ett par boots, "skor" som man spänner fast under och runt hoven. Dessa får han ha på sig tills dess att hovarna vuxit ut igen.

Jag hittade dessutom en hovböld på hb. Jag lyckades tömma och rengöra och det såg bra ut så förhoppningsvis behöver han inte lida av den så länge.

 

 

Ariels Betäckning

Kärleksaffär mellan min hingst och arab-/frieserstoet Ariel.
Nu hoppas vi att det blir bebis! :)

Ursäkta de mer privata delarna..


Gräshage woho!

Första gången lille mannen går komma ut på gräshage. Här har han redan sprungit av sig men han tycker att det är bra konstigt. :)

 

Operation

Idag var jag och Ullrika hos veterinären halva dagen. Hennes fina PRE valack Devoto skulle opereras i v.f då han fått ett otäckt sår.
 
Under väntetiden var vi iväg till Hööks och tittade runt lite. Bland annat diskuterade vi olika bett. Jag insåg att dom inte säljer det träns som jag tänker mig att jag vill ha. 
Ett svart träns, ej kandar, ej ryndsytt, ej achenrem. Silverspännen. Engelsk bred, platt nosgrimma med svart foder. På pannbandet vill jag ha crèmefärgade pärlor. Vart finns detta? :)
 
Operationen gick bra! Med hem fick Ulli en utopererad benbit som suvenir. 
 
Nu sitter jag och pappa på bio och ska snart se Dumma mig 2. Mysigt! ;)
 
 
 
 
 

Mot veterinären!

 

Kanyler & vet.

Dagen har varit helt klart spännande.
Jag har tillbringat större delen av dagen i stallet med Beppe (som hingsten nu kallas eftersom min lillebror, 2 år, har bestämt det)
Jag har gett tre sprutor på en häst, det var första gången jag sprutade någon över huvud taget så det var lite läskigt men det gick bra!

På kvällen runt 19:00 hade Beppe stått ute hela dagen i hagen och var ömsom trött och ömsom hungrig och upprörd. Dock var stallet fullt med hästar och Hovis var där så det dröjde tills att veterinären kom ut då han äntligen fick komma in.

Det var veterinärbesiktning som gällde, såklart var han ren då vi kollade honom noga innan jag köpte honom. Men försäkringsbolaget tar inte emot spanska besiktningspapper så det är endast en formalitet att göra de igen här hemma, helt enkelt. Allt gick så bra så och han fick beröm för sina "torra och mjuka ben". Härligt!

Det är så roligt med den hästen! Han har flängt omkring som en tog i sin hage halva dagen och skrikit och frustat om vartannat. Men nu när jag skulle göra böjprovet och springa lite fram och tillbaka, då skulle han minsann inte!
Jag hade pisk och smackade som en tok, men han kanske bara förstår spanska smacknkngar för inte skulle han springa inte. Han fick sig iaf en klatsch på rumpan som fick honom att hoppa till av förskräckelse och ta några galoppsprång. Snabb som jag var så sprang jag bara med och berömde honom. Då lugnade han sig och verkade ganska nöjd med sig själv.
Han är så kul den hästen. Han har karaktär!

När vi var klara stannade jag honom och kliade manken, då jäspade han stort och följde sen med i sakta mak till boxen, där det vankades mat.
Det gillades! :>

Bild från tidigare idag.

 

Rida

Idag satte jag upp och red en stund. Berrinche är förstådd stel i ryggen och saknar riktig fokus men det var mysigt att komma upp i sadeln ändå.
Vi lyckades få till lite spansk skritt och piaff från marken och sen en piaff uppsuttet. Riktigt trevligt. :)

 

I sadeln

Idag satte jag upp och skrittade och travade lite på långa tyglar.
Det var supermysigt att komma upp på hästryggen igen och jag längtar tills imorgon då jag skall försöka mig på ett lätt ridpass.
 
 Bilder och filmer kommer :)
 
 

Praktik

Nu står min nya pålle och äter hö i sin hage. Han är som tagen direkt ur en prinsessaga med sin långa silverman och skimrande hårrem.
Bilder är på väg.. ;)

Jag påbörjar idag min praktik och ska närvara vid ridlektioner från 10 till halv 6 i eftermiddag. Morgonen har gått åt till att gosa med Berrinche och städa i stallet.

 

Hingstig

Min nya hingst kommer in i boxen och ser en otroligt snygg häst i spegelbilden..

Lite roligt och lite pinsamt.

 

Spikat!

Nu är det spikat och klart!
Vi skall hämta hästen söndagkväll.
Efter stallmötet igår har vi också bestämt vilka boxar alla hästar skall få bo i vilket känns skönt. :)
 
 
 

Resan börjar

Nu har resan börjat för min spanska hingst! Nu väntar fyra dagars transport innan han äntligen, för första gången, sätter hovarna på svensk mark.

Vi hoppas att resan skall gå bra och att han inte skall fara illa på vägen.
Jag väntar med spänning på att min nya häst ska komma hem!

 

Delfinerna

Delfinerna är verkligen vackra och inteligenta! De facinerar mig verkligen.

 

 

Väntan

Berinche skall troligtvis börja sin resa från Spanien i morgon (tisdag) och komma hem till stallet till helgen. Väntan är olidlig.
Jag har i alla fall flyttat ut alla saker och bonat in mig i sadelkammaren så nu är vi redo för drömhästens ankomst.

I nuläget är jag och familjen på Kolmården. Jag antar att vi fått nog av all renovering och behövde ta några dagars semester. Mysigt skall det bli att se alla spännande djur i morgon, kameran hänger självklart med.
 
 

Sanningsord

 

Mary Kay

Mary Kay har ett stort men exklusivt utbud av hudvårdsprodukter och make up. Jag var på en klass där vi blev visade lite olika produkter samt fick prova på och jag blev positivt överraskad!

Jag älskar deras serie Satin Hands. Händerna blir riktigt mjuka och doftar härligt av persika. Dessa rekomenderas varmt.

Jag har beställt ett läppglans och en ögonprimer som skall bli intressanta att testa!

 

Mysmorgon

Meliss, jag och fölis ligger i gräset och myser en tidig sommarmorgon :)

 

Drömprinsen !

Den fantastiska, underbara och pärlvita hingsten, MIN!
Frisk, besiktad, betalad och transporten går redan nästa vecka! Nu händer det verkligen. Jag minns när jag var 6-15 år och det jag ville mäst av allt i hela vida världen var att ha en egen häst. Att jag ett år senare köpte mitt halvblodssto Meliss var svaret på mina drömmar. Sedan dess har det bara stigit! Det är som en saga. Nu har jag tagit föl på henne efter skimmelhingsten Coriendo tau och har fått ett underbart stoföl som jag planerar att hakvar och träna upp. Nu tillråga på allt står jag mitt i en händelse som kommer att förändra allt. Jag är så mitt uppe i det att jag inte riktigt förstår det själv. Jag åkte till spanien för en fantastisk upplevelse och jag kom hem och var blixtförälskad i den stora, vackra skimmeln. Knapt två veckor senare får jag nu besked om att han blir MIN. Detta är väll alla småflickors dröm.
 
P.R.E hingst, 9år gammal med full stam och utmärkt, korrekt exteriör. Min framtida dressyrstjärna och vän.
Jag har stora härliga planer för mig och min drömprins..
 
Jag är lycklig, och så oerhört tacksam för all hjälp och alla ni som jobbat för att jag skall få min drömhäst!
 
Nu håller vi tummarna att transporten går som den ska!
 
 
 

Hööks

Inget extravagant. Inget märkvärdigt. Men ett stort och roligt sortiment med allt basic man kan behöva!

Förra omgången blev det mycket till mig. Den här gången blev det mest till hästarna. Bland annat nytt schabrak och både fleece- och resårlindor, nytt sett med borstar och ryktsaker, flughuva, nya inspänningar och en stor uppsättning hästvårdsprodukter.
En hel del småsaker :)


Shopoholic

Dagen har ägnats år heldlöst shoppande. Jag köpte en hel del accesoarer, halsband, klocka, armband mm. Plus shorts, skjorta och lite annat smått och gått som behövs nu såhär på sommaren.
Jag köpte förståss nya fina klackar också, jag är så kär i klackar.
 
 
 
 
 
 
 

Borås

Äntligen lite shopping i fina Borås !

Dock är det lite väl varmt och soligt, hade gärna legat på stranden en sån här dag.

 

Artemis

En söt liten video på Artemis och company. Hon växer i mitt hjärta för varje dag som går.

 

 
 

Champagne och höga glas

Jag och min älskade farmor sitter ute på hennes balkong i lägenheten i Borås. Vi har delat på en flaska champagne för att fira Artemis födsel och att livet är härligt.

Vi har haft ett riktigt heart to heart talk och det känns underbart. Några glas senare och någon Mariestads känner jag mig lagom och pinsamt rund om fötterna så jag går nog och lägger mig.

 

 

Ner till stranden igen

Leker lite med att filma. Vi har en underbar dag på stranden!


Saknar!

Jag är som sagt var inte hemma för tillfället utan jag har varit utanför iborås i en vecka. Jag ska dessutom vara här i nästan en hel vecka till. Jag klagar inte förståss, mina hästar går här på sommarbete och jag ligger på stranden om dagarna. Men jag måste säga att jag verkligen saknar alla där hemma! Jag har knapt varit hemma nånting på hela sommaren..
 
Emelie, min käraste vän
 
(Förlåt emelie om du ser detta, men du är bra jäkla gullig ;))
 
Sötgänget från när vi var i Afrika. Härliga minne.
 
 
Också afrika. var tvungen att dela med mig av den här. så söt!
 
 

House Bunny

http://www.swefilmer.com/the-house-bunny-2008/the-house-bunny-2008-video_6ad9f4c1d.html
 
Jag ligger nu och dricker mitt kvällste och ser på film i sängen.
Filmen House Bunny är en riktig tjejfilm och trots att jag annars föredrar annat så tycker jag att den här filmen är grymt bra. Jag tvingar alla mina vänner att se den..
Jag vet inte riktigt varför, men man kan se den många gånger om! :>
 
Goooooodnaaaaaatt   <3<3
 
 

Myshästar

Jag var upp till sonmarbetet och gosade med hästarna på eftermiddagen.
Det märks att det lönar sig att jag är där varje dag och pysslar med Meliss, för Artemis börjar bli modigare och kommer faktiskt fram och hälsar, hon är blyg men väldigt nyfiken!
 
Tyvärr är det hemskt mycket flugor och getingar (!!)..
Någon som vet något bra preparat mot insekter som inte är giftigt/farligt för fölen? Har förståss bara tänkt att ha på Meliss men man vill inte att det ska kunna irritera känsliga små föl ändå!
 

Underbara dag ♡

Idag var jag med Linda och hennes dotter på stranden. Det var strålande sol och riktit varmtoch skönt.
Jag hade förståss med mig Harry Potter och låg och läste en hel del. Vi var väll där i nästan 5 timmar innan vi bestämde oss för att det var dags att dra hemåt. Riktigt härlig dag!
 
 
 
 

Spanska hästar!

 
Sedan mitt halvblodssto Meliss betäcktes förra sommaren har jag haft funderingar på att köpa en till häst, en att rida, träna, tävla och utväcklas med. Jag har tittat runt en hel del och sett många fina hästar men inte funnit det jag sökt efter. Ganska snart uptäckte jag de spanska hästarna och jag facinerades över dessa hästar, desar kraftfullhet, skönhet och välvilja.
 
Förra helgen åkte jag ner till spanien för att testa min lycka, och lyckan kom när den här killen stack ut huvudet ur boxen. Så unik, så känslig och så oerkört vascker. Berinche är en renrasig P.R.E hingst på 9år. Han arbetar på ett bra sätt genom hela kroppen och har väldigt lätt att trampa under sig. Han har en underbar attityd till arbete och sätter sig aldrig emot. 
 
I morgon, måndag, skall ett blodprov tas för att se om han är frisk. Jag hoppas och ber att han skall vara det!
 
Här rids han av vår vän Jaquin som har utbildat hästen och som har en fantastisk känsla för hästar.
 
 

Sömnlöshet

Nu har jag tittat på flera avsnitt av Big Bang Theori (väldigt trevlig serie!), ätit kvällsmat och druckit te men är fortfarande lika sömnlös för det.
Nu ska jag se på Lejon Kungen 3, (ja jag är en riktig disneynörd!) och verkligen försöka somna så att jag kommer upp i morgon!
 
 

Flugor och hovolja

Nu är Meliss ordentligt insmord med 4S salva mot de där otäcka små flugorna och småsåren de orsakat. Jag verkliget hatar de där små insekterna men jag vill inte spraya på starka medel nu när Artemis är nyfödd, det kan väll knappast vara klokt?
Hovarna glänser i allafall och Meliss fick en liten gobit.

Lilla Artemis är som ett litet svart skrynkligt paket fortfarande.
 
 
 
 

Liten presentation

Eftersom att den här bloggen är helt ny känns det lämpligt att presentera mig själv en aning så blir det lättare för mina eventuella läsare som inte känner mig att kanske lära känna mig bättre.
 
Jag är 18 år bla bla bla. jag är ganska knasig, men min mamma älskar mig ändå. ;)
 
Jag skulle först vela säga att jag är en riktig Partypingla! Men det är jag alltså inte, snarare en ren livsnjutare.
Jag brukar träna på att bara chilla och att beundra vackra och sköna ting.
 
Jag pluggar till Hästskötare men det jag verkligen vill bli i framtiden är skådespelare.
Jag är förtjust i fotografi och kommer troligtvis att dela med mig en hel del av mina bilder!
 
Nu har jag inte tid att sitta inne och skriva. Solen sticker fram och det är dags att kolla till hästarna på sommarbetet.
 
 
 
 
Jag älskar mina djur förståss. Här ser vi hankatten Lillebror marchera på ridbanan.
 
Lilla Artemis <3
 
Halvblodsstoet Meliss, här dräktig med Artemis.
 
 
Gårdshund och min trogna äventyrskamrat, Penny
 
 

Föltider!

Vi är nu mitt i den svenska sommaren och den 29e juli föddes lilla Artemis.
Ett underbart litet stoföl e. corriendo tau ue. Bernstein
 
Min plan är att behålla henne som framtida tävlingshäst, det ska bli verkligt spännande att få följa henne i livet.
I går släppte vi ut Meliss och Artemis på sommarbetet med resten av flocken, det var riktigt härligt att se!
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.